Uitslag limietwedstrijd 3 mei in Veldhoven

Zondag 3 mei was de laatste kans om limieten te zwemmen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. In Veldhoven doken daarom negen zwemmers het water in, op jacht naar toptijden.

Shirley Voets was in topvorm en zwom een seconde van haar pr op de 50 rug, waardoor ze binnen de limiet bleef. Op de 100 vrij zwom ze eveneens sneller dan ooit, en ook hier binnen de limiet. De klokker had echter 1.09.36, terwijl 1.09.32 voldoende zou zijn geweest voor de estafettelimiet 4 x 100 vrij. Gelukkig voor Shirley (en de andere drie meiden) bleek dat de kamprechters haar eerder hadden zien finishen, waardoor ze 1.09.05 als eindtijd kreeg. Daardoor mag ze met Bente van Bergen, Zoë Hellings en Bo Sluijpers de estafette zwemmen.

Bente voegde ook weer een individuele limiet toe aan haar lijstje. De 400 vrij had ze al twee jaar niet gezwommen, en gezien haar tijden op onder andere de 200meter behoorde de limiet zeker tot de mogelijkheden. Ze zwom in dezelfde serie als Sandra Schellekens, waardoor ze zich aan elkaar konden optrekken. Bente finishte in 5.20.75: ruim binnen de limiet (5.35.00) en 33 seconden sneller dan in 2007. Uiteraard was de tijd ook goed voor een nieuw clubrecord. De strijd leverde ook voor Sandra een flinke verbetering op, zij verbeterde haar pr met vijf seconden en bleef Bente net voor: 5.19.53. Later op de ochtend zwom Bente voor de tweede keer een persoonlijk- en clubrecord: op de 100 vlinder was ze 0.3 seconde sneller dan tijdens de BWK.

De laatste persoonlijke records kwamen op naam van Camiel Maseland, die voor het eerst mee mocht doen aan een limietwedstrijd. Op de 50 rug scherpte hij zijn pr aan met 0.3 seconde tot 0.37.37. De limiet voor de BZK staat op 0.37.00. Op de dubbele afstand verpulverde hij zijn pr van januari dit jaar met maar liefst vier seconden!

Uitslag

Uitslag Neptunus '58


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'